Hjälp mig skriva!

Den långa resan

Då, år 1969 liftade jag till Indien. Den resan kom att styra mitt liv. Då, år 1975 började jag arrangera resor i namn av Läs och Res med resor till länder långt bort från västerländska kultur. Ca 25 000 resenärer över åren. Naturligtvis blev det mycket eget resande. Mycket till Sydasien. Kanske 50 gånger till Indien. Nu, år 2022 gör jag om resan tillsammans med Boel, min sambo. Avresa 1:e oktober. Svårt veta när vi kommer hem, men senast 1:e april 2023. Välkommen följa med på resan!
Danmark Tyskland Polen Slovakien Ungern Rumänien Bulgarien Turkiet Georgien Armenien Iran Pakistan Indien Nepal Bangladesh Malaysia Myanmar Thailand Kambodja Vietnam Kina Kazakstan Uzbekistan Turkmenistan Azerbajdzjan Ryssland Ukraina…? Estland Lettland Litauen
Vi reser med tåg, bussar och några färjor. Oftast på väg, men med många stopp, längre när vi träffar mina gamla reseledare, ett dussin. Reseledaren i Ryssland har redan flytt.

En noshörning går gatan fram i Saurah i Nepal. Att skjuta den är otänkbart, då det är strängt förbjudet att döda vilda djur. Snabbt går den mellan jublande människor som respektfullt viker undan. Helt vild var den inte, men livsfarlig. Jag hoppade snabbt undan. Den 4-årige hannen hade fått ett namn – Rambo.